【设为首页】【加入收藏】【网站地图】

提供深圳成考、自考、网络教育等学历教育高升专、专升本报名咨询服务

2016深圳成考高起点英语精选模拟题及答案7

来源:未知 栏目名称:成考资讯 时间:2016-01-27 10:36
业余学习就选深圳成人高考
 Ⅰ. Phonetics (10 points)
 
  Directions:
 
  In each of following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
  1.A. enough B. about C. touch D. young
 
  2.A. thirsty B. throat C. youth D. those
 
  3.A. shut B. cut C. funny D. use
 
  4.A. thanks B. pills C. news D. films
 
  5.A. dear B. heart C. ear D. tear
 
  6.A. births B. depths C. months D. mouths
 
  7.A. election B. pronunciation C. question D. operation
 
  8.A. hot B. home C. top D. off
 
  9.A. may B. day C. stay D. Sunday
 
  10.A. weigh B. eight C. seize D. daily
 
  Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)2016深圳成考高起点英语精选模拟题及答案7  http://www.xuelisz.com 。
 
  Directions:
 
  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
  11. _______ we won the war.
 
  A. In the end B. On the end C. By the end D. At the end
 
  12. As a poor fresh student, he had to do a part-time job _______ money.
 
  A. owing to B. because of C. on account of D. for the sake of
 
  13. Too much drinking would ______ his health.
 
  A. do harm for B. do harmful to C. do harm to D. do harmful for
 
  14. The days _______ you could travel without a passport are a thing of the past.
 
  A. in which B. on which C. of which D. at which
 
  15. He insists that he ______ innocent.
 
  A. is B. be C. should be D. were
 
  16. The teacher said, “Stop ______”. So we stopped _______.
 
  A. to talk…to read B. talking…to read C. talking…reading D. talking…read
 
  17. Could I have some milk, some orange juice, and some eggs ______?
 
  A. instead of B. in addition C. as well D. so much
 
  18. ______ after his death that he was recognized as a great composer.
 
  A. It was not until B. It is until C. It was until D. Not until
 
  19. Our classroom is ______ in the school building.
 
  A. bigger than any other one B. bigger than all
 
  C. the biggest of all the others D. the biggest of any one
 
  20. It was Thomas Alva Edison who ______ the electric lamp.
 
  A. discovered B. invented C. innovated D. found
 21. I’d like you ______ to see him.
 
  A. go B. going C. to go D. have gone
 
  22. Your coat ______ his.
 
  A. like B. likes C. is like D. will look like
 
  23. Either you or I _____ meet him at the airport.
 
  A. are to B. is to C. am to D. were to
 
  24. Each has an apple, ______?
 
  A. has he B. doesn’t he C. does he D. don’t they
 
  25. Sports, ______ perhaps you don’t like very much, may make you strong.
 
  A. that B. which C. it D. and
 
  26. We should look ______ the matter before we reach a conclusion.
 
  A. into B. for C. to D. at
 
  27. Hospital doctors don’t go out very often as their work _______ all their time.
 
  A. takes away B. takes in C. takes over D. takes up
 
  28. He is ______ to speak the truth.
 
  A. too much of a coward B. too much a coward
 
  C. so much a coward D. so much of a coward
 
  29. It’s strange that you ______ like that at the meeting.
 
  A. should speak B. spoke C. should have spoken D. speak
 
  30. He ______ when the bus came to a sudden stop.
 
  A. was almost hurt B. was to hurt himself
 
  C. was hurt himself D. was hurting himself
 
  31. Mary likes _______ very much, but she didn’t go _______ last Sunday.
 
  A. to swim…swimming B. swimming…to swim
 
  C. to swim…to swim D. swimming…swimming
 
  32. More ______, less speed.
 
  A. hurry B. rush C. quickness D. haste
 
  33. ______ with the size of the whole earth, the highest mountain doesn’t seem high at all.
 
  A. When compared B. Compare C. While comparing D. Comparing
 
  34. The fact ______ money orders can usually be easily cashed has made them a popular form of payment.
 
  A. of B. is that C. that D. which is
 
  35. He is working very hard to ______ the lost time in the past 10 years.
 
  A. make for B. make up for C. make up D. make out
 
  36. If a child is absent ______ school for long periods, he should be given extra work.
 
  A. at B. in C. from D. out of
 
  37. Neither of your proposals ________.
 
  A. make sense B. are practical C. makes sense D. make senses
 
  38. It is obvious that there are at least two vitamins. ______ is soluble in fat; _____ is soluble in water.
 
  A. The one…the other B. One…the other
 
  C. One…another D. One…the another
 
  39. It’s a good _______ to eat with the mouth closed.
 
  A. custom B. habit C. way D. style
 
  40. You ought not to _______ him the news that day.
 
  A. tell B. be telling C. have told D. be told
 41. He attempted _______ to set up a company of his own.
 
  A. with vain B. on vain C. in vain D. of vain
 
  42. —“I slipped on the stairs. I think my arm is broken”.
 
  —“Oh! I _______.”
 
  A. don’t hope B. hope not so C. do not hope D. hope not
 
  43. The last man ______ the sinking ship was the captain.
 
  A. left B. leaves C. to be leaving D. to leave
 
  44. One of his many faults is that that he never ______ any thing very long.
 
  A. decides on B. sticks to C. goes over D. makes up
 
  45. You are worthy _______ the honour.
 
  A. to B. at C. for D. of
 
  46. Billing pitched so well ______ everyone cheered him at the end of the game.
 
  A. as B. since C. that D. whereas
 
  47. The _______ of blood always makes him feel sick.
 
  A. sight B. view C. look D. form
 
  48. A child learns to read by seeing the words _______.
 
  A. properly B. repeatedly C. repeatly D. obviously
 
  49. Our friendship is ______ and we will never again be separated.
 
  A. restored B. reserved C. restrained D. repeated
 
  50. He couldn’t explain the _______ of ten years in his job history.
 
  A. gap B. interrupting C. opening D. margin
 
  Ⅲ. Cloze (20 points)  2016深圳成考高起点英语精选模拟题及答案7  http://www.xuelisz.com
 
  Directions:
 
  For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
  Investors can _51_ money simply by loaning it. The money they loan is called capital. Security (担保) is an expensive item which the borrower mortgages (抵押) to the investor to show that he intends to _52_ the debt. The way investors make money on loans is to charge interest. Interest is money that _53_ pay to investors for the use of their money. Interest is usually a certain percentage of the capital. Investors sometimes _54 ten percent or more interest per year. The interest may be calculated daily, monthly, or yearly. The interest must be _55_ before the capital can be repaid. If the interest is not _56_ the agreed rate, the interest is added _57_ the capital. Then the borrower has _58_ pay interest on the unpaid interest _59_ on the capital. A debt can grow quickly this way. If the total of the capital and accumulated interest gets too high, the investor will take _60_ of the item used as security and sell it to get his money back.
 
  51.A. get B. make C. have D. carry
 
  52.A. repay B. leave C. get D. give
 
  53.A. borrowers B. lenders C. peoples D. others
 
  54.A. cost B. ask C. charge D. change
 
  55.A. by day B. by the day C. every day D. daily
 
  56.A. paid B. to be paid C. pay D. paying
 
  57.A. on B. to C. for D. with
 
  58.A. to B. on C. into D onto
 
  59.A. or B. also C. but also D. as well as
 
  60.A. the place B. possession C. turn D. care
  Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)
 
  Directions:
 
  There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
  Passage One
 
  Students enrolled at least half time may borrow up to $3,000 form the government over a two-year period. Repayment of the loan begins six months after the student leaves school. These loans carry on interest until this time. The current interest rate is 5 percent. Students may borrow up to $4,500 annually from a bank, credit union, savings and loan association or other eligible lender. Repayment on these loans usually begins six months after the student leaves school. These loans carry no interest until this time. This current interest rate is 9 percent. Parents may borrow up to $300 annually for each dependent college. Repayment begins forty-five days after receiving the loan, and the interest rate is 12 percent.
 
  61. Which of the following is the main purpose?
 
  To remind students and their families to repay their loan.
 
  To compare interest rates.
 
  To inform students and parents of the various loans available.
 
  To show that government loans charge the least interest.
 
  62. The highest interest rate is charged to _______.
 
  A. full-time students B. parents
 
  C. students borrowing from a credit union D. half-time students
 
  63. If parents had three children in college how much could they borrow annually?
 
  A. 900 B. 3,000 C. 300 D. 9,000
 
  64. According to the passage which of the following is true.
 
  The government lends students enrolled at least half time up to 3,000 annually.
 
  Students may borrow up to $4,500 annually from four sources.
 
  Students enrolled less than half time may borrow money.
 
  The current interest rate from banks is 5 percent.
 
  65. It can be inferred from the passage that _______.
 
  the student’s school determines who is an eligible lender
 
  money is available for student loans
 
  students need not be enrolled half time to borrow money
 
  the interest rate on student loans is increasing
  Passage Two
 
  Are you aware that you actually possess six senses? The sixth is a muscular sense responsible for directing your muscles intelligently to the exact extent necessary for each action you perform. For example, when you reach for an object, the sensory nerves linking the muscles to the brain stop your hand at the correct spot. This automatic perception of the position of your muscles in relation to the object is your muscular sense in action.
 
  Muscles are stringly bundles of fibers varying from one five-thousandth of an inch to about three inches. They have three unique characteristics, they can become shorter and thicker; they can stretch; and they can retract to their original positions. Under a high-powered microscope, muscle tissue is seen as long, slender cells with a grainy texture like wood.
 
  More than half of a person’s body is composed of muscle fibers, most of which are involuntary—in other words, work without conscious direction. The voluntary muscles, those that we move consciously to perform particular actions, number more than five hundred. Women have only 60 to 70 percent as much muscle as men for their body mass. That is why an average woman can’t lift as much, throw as far, or hit as hard as an average man.
 
  66. According to the selection, the muscular sense is responsible for ______.
 
  A. the efficiency of our muscles B. the normal breathing function
 
  C. directing our muscles intelligently D. the work of only our involuntary muscles
 
  67. Intelligent use of the muscles means that ________.
 
  one always knows what his muscles are doing
 
  one performs simple actions whithout working
 
  one’s muscles are used only to the extent necessary for each action they perform
 
  one improves muscular action consciously
 
  68. Muscles are unique fibers because, they can ________.
 
  A. contract B. stretch C. retract D. do all of the above
 
  69. Under a microscope, muscle cells appear to be _______.
 
  A. textured like wood B. colored like wood
 
  C. smooth and red D. short and thick
 
  70. According to the selection more than half of a person’s body is composed of ______.
 
  A. voluntary muscles B. involuntary muscles
 
  C. muscle fibers D. sensory nerves
  Passage Three
 
  The large part which war played in English affairs in the Middle-Ages, the fact that the control of the army and navy was in the hands of those that spoke French, and the circumstances that much of English fighting was done in France all resulted in the introduction into English of a number of French military terms. The art of war has undergone such changes since the battles of Hastings, Lewes, and Agincourt that many words once common are now only in historical use. Their places have been taken by later borrowings, often like wise from French, many of them being words acquired by the French in the course of their wars in Italy during the sixteenth century. Yet we still use French words of the Middle Ages when we speak of the army and the navy, of peace, enemy, battle, soldier, guard and spy, and we have kept the names of officers such as captain and sergeant. Some of the French terms were introduced into English because they were needed to express a new object or a new idea. In other cases a French and a native English word for the same thing existed side by side. Sometimes one or the other has since been lost from the language; but sometimes both the borrowed and the native word have been still in common use.
 
  71. The main idea of this passage is that ______.
 
  most of today’s common English military terms dated from the sixteenth century or later
 
  a study of the English vocabulary shows the important part which war has played in the history of England
 
  many French words borrowed into English during the Middle Ages have since disappeared from the language
 
  many military terms used in English were originally borrowed from French, some as early as the Middle Ages
 
  72. All of the following have something to do with the introduction into English of many French military terms except that _______.
 
  war played an important part in English affairs in the Middle Ages
 
  the English army and navy were controlled by those who spoke French in the war between England and France
 
  France invaded England in the Middle Ages and many battles were fought in England
 
  much of English fighting was done in France in the war between England and France
 
  73. The art of war has undergone such changes that _______.
 
  we no longer use any French words of the Middle Ages
 
  many words once common are not used any longer and they are replaced by Italian words
 
  French military terms have disappeared from the English language
 
  many words once common are now only in historical use and their places have been taken by the newly-borrowed words
 
  74. Which of the following is not the French word borrowed into English during the Middle Ages?
 
  A. sergeant B. battle C. spy D. fight
 
  75. The writer takes the words “battle” and “fight” as an example to show______.
 
  French words are needed to express something new
 
  a French and a native word for the same thing have been still in common use side by side French word or the other has been lost from the English language
 
  “battle” is the borrowed word and “fight” is the native one
  Passage Four
 
  “Fingers were made before forks” when a person gives up good manners, puts aside knife and fork, and dives into his food, someone is likely to repeat that saying.
 
  The fork was an ancient agricultural tool, but for centuries no one thought of eating with it. Not until the eleventh century, when a young lady from Constantinople brought her fork to Italy, did the custom reach Europe.
 
  By the fifteenth century the use of the fork was widespread in Italy. The English explanation was that Italians were averse to eating food touched with fingers, “Seeing all men’s fingers are not alike clean.” English travellers kept their friends in stitches while describing this ridiculous Italian custom.
 
  Anyone who used a fork to eat with was laughed at in England for the next hundred years. Men who used forks were thought to be sissies, and women who used them were called show-offs and overnice. Not until the late 1600’s did using a fork become a common custom.
 
  76. The custom of eating with a fork was _______.
 
  A. brought to Europe from America B. begun when forks were invented
 
  C. brought to Europe from Asia D. invented by Italians
 
  77. By the fifteenth century forks were used _______.
 
  A. all over Italy B. only in Constantinople
 
  C. widely in Europe D. In England
 
  78. To English travellers in Italy, the use of forks seemed _______.
 
  A. clever B. necessary C. good manner D. ridiculous
 
  79. The English thought that Italians used forks in order to ________.
 
  A. imitate the people of the East B. keep their food clean
 
  C. impress visitors with their good manners D. amuse the English
 
  80. In England, people who used forks at that time were considered ______.
 
  A. well mannered B. sissies C. show-offs and overnice D. both B and C
 
  Ⅴ. Writing (20 points)
 
  Directions:
 
  For this part, you are allowed 20 minutes to write a short composition of about 80 words on the title: The Bicycle in China. Base your composition on the outline given below.
 
  1.在中国,自行车是最为流行的交通工具。
 
  2.骑自行车有许多好处。
 
  3.自行车的未来……
 参考答案
 
  Ⅰ. Phonetics
 
  1.B 2.D 3.D 4.A 5.B
 
  6.D 7.C 8.B 9.D 10.C
 
  Ⅱ. Vocabulary and Structure
 
  11.A 12.D 13.C 14.A 15.A 16.B 17.C
 
  18.A 19.A 20.B 21.C 22.C 23.C 24.B
 
  25.B 26.A 27.D 28.A 29.C 30.A 31.B
 
  32.D 33.A 34.C 35.B 36.C 37.C 38.B
 
  39.B 40.C 41.C 42.D 43.D 44.B 45.D
 
  46.C 47.A 48.B 49.A 50.A
 
  Ⅲ. Cloze
 
  51.B 52.A 53.A 54.C 55.D 56.A 57.B
 
  58.A 59.D 60.B
 
  Ⅳ. Reading Comprehension
 
  61.C 62.B 63.A 64.B 65.B 66.C 67.C
 
  68.D 69.A 70.C 71.D 72.C 73.D 74.D
 
  75.B 76.C 77.A 78.D 79.B 80.D
 
  Ⅴ. Writing
 
The Bicycle in China
 
  The bicycle is the most popular means of transportation in China. China is a country “on bicycle wheels”. People ride them for various purposes such as going to and from school and work. Bicycles are very cheap and easy to buy in China.
 
  There are many advantages to riding a bicycle. First, using a bicycle can greatly help reduce the air pollution in many big cities. Second, people can improve their health by riding a bicycle.
 
  The future of bicycle will be bright. In some European countries, city governments have arranged pedestrians to use “public bicycles” to travel round the city center free of charge.

责任编辑:hr
相关推荐
咨询报名
姓名: 性别:
电话: QQ:
现有学历: 想在: 上课
想要报读: 想要报读:
咨询内容:
验证码: 看不清?点击更换看不清?
推荐学校
  • 2016湘潭大学成人高考招生简章
  • 2016广东新安学院成人高考招生简章
  • 2016中国地质大学网络教育学院深圳招生简章
  • 2016深圳夜大_深圳夜大报名_深圳夜大学校 -深圳夜大招生简章
  • 2016深圳成人高考辅导班招生简章
最新更新
客户服务